Esa Kauppila

USA voi isosti pahoin

Bolsevikkivaltion perikadon edellä kommunistinen politbyroo kiikutti valtaan johtajia, joista erityisen hyvin muistan Tsernenkon. Hän oli alusta alkaen kuin syväjäädytyksestä herätetty siperialainen mammuutti. Nyt USA:ssa kävi samoin:  presidentiksi tuli valituksi henkilö, jonka rinnalla ikuisuusdiktaattori Robert Mugabe vaikuttaa jos ei Kennedyltä niin ainakin kelpo johtajalta. 

Toinen merkki, joka kertoo USA:n syvällisestä sairastamisesta paljastuu tilastoiduista kuolinsyistä. New York Times arvioi, että 2016 huumeiden yliannosteluun kuoli 59 000 amerikkalaisista, pahimmillaan 25 % kasvua edellisvuodesta Ohion osavaltiossa. Tämä ylittää vajaalla kymmenellä tuhannella auto-onnettomuuskuolemat huippuvuonna 1972.  Tämä ylittää kahdella kymmenellä tuhannella HIV-kuolemat huippuvuonna 1995. Tämä ylittää kolmella kymmenellätuhannella väkivaltaiset asekuolemat huippuvuonna 1993. 

Kun uusliberalistit katsovat varallisuuden eriarvoistumisen suovan kaikille paremmat eväät, tämä on crackin katkuinen vastalause tähän.

New York Times! - alle 8 euroa kuukaudessa:

https://www.nytimes.com/interactive/2017/06/05/upshot/opioid-epidemic-drug-overdose-deaths-are-rising-faster-than-ever.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fupshot&action=click&contentCollection=upshot&region=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=3&pgtype=sectionfront

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat