Esa Kauppila

Ylen jälkeinen elämä

Sellainen demokratia kuin tiedonvälitys:  Ylen hallinnollinen rappio uhkaa demokratiaa enemmän kuin mikään populismi.

Stasimaisesti johdettu Yle ei minua enää kiinnosta, vaikka aiemmin yritin osallistua sen kehittämiseen Ylepaneelissa. Tosiasia on, että Yle on toistaiseksi menetetty sirkushuveille. Kun pitäisi puhua, se tuottaa minun makuuni vain merkityksettömiä tavuja, ilmaisematta mitään älykkäästi, analyyttisesti.

Mediamaksu tekee vaikeaksi esimerkisi Hesarin tilaamisen. Suomen uutiset ja niiden analyysin aion kuitenkin lukea siitä ja maakunnallisista sanomalehdistä, unohtamatta Yleistajuisia tieteellisiä julkaisusarjoja. Nimittäin 500 miljoonan investointi kirjastopalveluihin ei ole hukkarahaa kuten samansuuruinen mediamaksu nyt. Lähellä, missä asun, on kaksi smart-kirjastoa, joihin kortilla pääsee iltayhdeksään, loistavia uudistuksia. 

Ulkomaiden uutisissa Chanel 4 News Catchup, politico.com, new republic, Guardian usein riittävät, Bloomberg ja Taloussanomat, mutta seuraan myös Project Syndicate -sivua. Filmon -sovelluksella on myös mahdollista seurata brittien merkittävimpiä tv-kanavia reaaliaikaisesti - kiitos kreikkalaisen miljoonäärin.

Vaikka älykkään puheen kyllä löytää, minua surettaa Suomi. Kaikille tämä ei ole mahdollista. Ylellä olisi ollut mahdollisuus tarjota kansalaisille navigoinnin mahdollisuuksia yhteiskunnassa ja monimutkaistuvassa maailmassa. Mahdollisuus tarjota mainostajista ja poliittisesta johdosta riippumatonta tiedonvälitystä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pitäisikö YLEN toimitus ulkoistaa KOK Verkkouutisille ?

Vai Kepun Suomenmaalle ? Laaninen vastaavaksi päätoimittajaksi.

Tyyliin Kekkoslovakia. Ensin sensuroitiin kaikki mistä Urkki ei pitänyt.Nyt tää uusi "Urkki" Sipilä tekisi saman. Tämä ei vielä ole kepulandia jossa kepu päättää kaiken.

YLE toimi hyvin 28.5-15 asti kunnes Pers-kepun vaino YLE/Mediaa kohtaan alkoi.

Käyttäjän EsaKauppila kuva
Esa Kauppila

Jobs takaisin olisi parasta, eli Jungner.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Ylen koko hallintorakenne on pantava uusiksi. Tässä jokunen kysymys:

Miksi Ylen pitäisi olla osakeyhtiö?

Hallintoneuvostoko valitsee Ylen hallituksen? Miksi näin? Yhtiöissä, myös valtion yhtiöissä hallituksen valitsee yhtiökokous. Ylen tapauksessa yhtiökokous = Suomen kansa (he kaikki maksavat Yle-veron eli ovat äänivaltaisia osakkaita). Ylen hallitus kuuluu siis valita kansanäänestyksellä (netissä tai jotenkin vastaavasti).

Kuka nykyään etsii ja valikoi hallituksen jäsenehdokkaat, tosiasiassa hallituksen?

Tutkitaanpa tämän hetkisen hallituksen koostumus, jäsenten taustat jne.

Onko hallituksen puheenjohtaja, kansleri Thomas Wilhelmssonin toiminta kansalaisluottamuksen arvoinen?

Miksi Ylen hallitus kieltää ulkopuolisen selvityksen tekemisen pikkuasioissakin kuten nyt toimittajien eroihin johtaneet tapahtumat.

Missä on kansalaiskritiikin, kansalaisarvioinnin elimet?

Esa Kauppilan lause "Yle on menetetty sirkushuveille" on totta. Tämä koskee koko televisiotarjontaa, kaupallisia kanavia ja Yleä yhtälailla. Kaiken kattava höpötys- ja tirskuntaohjelmisto on tarkoituksellista. Suomen kansa turrutetaan henkisesti ja sivistyksellisesti. Lähellä on tilanne että televisiotoiminta kaiken kaikkinensa ansaitsee kadota. Televisio on alentanut itsensä.

Tutkitaanpa maaliskuussa pidettävän Suomi100 -tapahtuman ohjelma. Siellä Thomas Wilhelmsson ja Atte Jääskeläinen näyttävät taas toimivan yhdessä. Eli keskinäisymmärrys on hyvä.

Yllä olevat ovat siis vasta muutama kysymys.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Riittää vain Sipilän kierrätys takaisin sinne mistä tuli. Ukko vaihtoon.

Käyttäjän EsaKauppila kuva
Esa Kauppila

Ehdotin aikoinaan, että Yleen olisi perustettu editoitu mielipidesivusto. Se otettiin innostuneesti vastaan, mutta tällaista mielipideilmaisun forumia ei liene kehittynyt.

Wilhelsom yhden radiohaastattelun perusteella: tahto on, muttei voima. Kovin korkeaa arvosanaa ei saa hallintoneuvoston pj Kimmo Kivelä. Ettei vain laiskottelisi.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Kansa saa, mitä kansa haluaa. Mutta onko kansa tyhmentynyt sitten entisaikojen?

Kaj Granlund
Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Yle kiteytyy hyvin uuteen "suursarjaansa" Presidentti, kaikki on hömppää ja salkkareiden katsojaluvut on lyötävä. Luulis hävettävän.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitä se kertoo kansasta? Nuo sarjat kiinnostaa enemmän kuin mitä Arkadianmäell päätetään heidän tulevaisuudesta,lompsan vahvuudesta,lastenlapsien tulevaisuudesta.

Ei ole monellakaan hajuakaan miten päätökset syntyy.Ei hajuakaan mitä kansanedustaja ketä äänestää on kulisseissa toiminut ym.

Ja vain.Klik Kansalaisinfo/Eduskunta näet mitä on tehty-91 lähtien aina 13.2-17 asti.
Puskaradion propakandan todenperäisyyden ja musta tuntuu että ne juuri on...
totuuden.

Käyttäjän EsaKauppila kuva
Esa Kauppila

Mielenkiintoinen kommentti. En oikein osaa arvostella draamaa: joko koskettaa tai ei. Presidentti ei kosketa, mutta aiemmin 2005 tehty Presidentit koskettaa.

Käyttäjän EsaKauppila kuva
Esa Kauppila

Alla oleva kommentti piti tulla tähän.

Toimituksen poiminnat