Esa Kauppila

Mielipiteen vainoa YLE:ssä- niin todistettavasti kuin voi

On todennäköistä, että ilmeisen kärsivä pääministeri ja Ylen päänahan metsästykseen koulutetut toimittajat omalta kannaltaan ovat oikeassa. Mutta tärkeää on, että mediamaksua maksamme toimijalle, jossa älykäs puhe ei jatkuvasti korvaudu merkityksettömällä pölinällä - kuten urheilumolotuksella - päivät pitkät. Tärkeää on, että Yle helpottaa kansalaisia navigoitumaan yhteiskunnassa, osallistumaan työnsä tai toimensa ohella ja tuo Ylen orientaatio urheiluun ja viihteeseen on tämän päivän apatiaa vahvistaa "oopiumia" kansalle. 

Pekka Ervasti sai kuin saikin potkut Ylestä. Niin täytyy spekuloida hänen tarkoittaneen sanoessaan Demorkaatille “pöljyyksissään” suostuneensa vaitioloon.

(https://demokraatti.fi/pekka-ervasti-demokraatille-ylen-toimittajien-til...)

Yle - ja Ervastin nykyisen foorumin - Maaseuduntulevaisuuden levikin vuoksi - koko Suomi menetti aidosti luovasti ajattelevan poliittisen toimittajan. 

Nyt tietysti loukkaa monia. Mutta yksi on Amadeus ylitse muiden. Ylessä kuultavat politiikan toimittajat -tarkoitan toimittajia Korkki, Uosukainen, ja vierailevia keskustelijoita -  ovat taitavia, mutta asioita yhdisteleviä. Piti siitä tai ei, Ervastilla oli visio, kyky ainutlaatuisella luovuudella tarttua asioihin. Toivottavasti hänet palautetaan Ylelle, ja johto siirtyy erityistehtäviin - tarkoitan kuitenkin vain toimitusjohtajaa ja politiikan toimituksen johtoa. 

Piti Pekka Ervastin potkut-kirjoituksesta tai ei se on hieno oivallus, ja ensisijaisesti tarkka havainto uutisvirrasta. Soinin Paasikiviseurassa pitämän puheen suorat lainaukset “Suomen ulkopolitiikan kulmakiviä: Suhteemme Yhdysvaltoihin”, “Hyvät ja tiiviit suhteet Yhdysvaltoihin ovat olleet - ja ovat vastakin – Suomelle erittäin tärkeät”, “Yhdysvallat on luonteva ja tärkeä kumppani”, “Miten sitten voimme kansallisten intressiemme saavuttamiseksi edistää suhteita Yhdysvaltoihin?”,Ilman Yhdysvaltojen osallistumista ja johtajuutta merkittäviä kansainvälisiä ongelmia ei voida ratkaista” -olivat Ervastin näkemyksen mukaan hyvin rinnastettavissa niihin puheisiin, joita aiemmin pidettiin YYA-hengessä. Tällainen oli yhteenveto: “Soinin puheen perusteella ulkoministeriötä ei vieläkään voi julistaa täysin liturgiavapaaksi vyökykkeeksi. Vanha kunnon puppusanageneraattori siellä tuntuu edelleenkin suoltavan puheita ministereille – mitä nyt etumerkkiä on vaihdettu.” Tästä linkistä voit VIELÄ lukea koko kirjoituksen, jota siis voi hyvällä syyllä spekuloida Ervastin työsuhteen päättymisen syyksi http://yle.fi/uutiset/3-8870527.

 

Kannattaa palauttaa mieleen, että hän sai varoituksen, kun hänet siirrettiin vapaan ajattelun vuoksi eduskunta vaalien alla politiikan toimituksen johtotehtävistä “erikoistoimittajaksi”. Kovin tulee Neuvostoliitto mieleen tällaisesta toimesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

En minä, eikä varmaan kirjoittajakaan tiedä Ervastin irtisanomisen kaikkia syitä.
Vanha totuushan on, että asioilla on aina vähintään kaksi puolta ja ilmeisesti julkisuudessa on nyt vain Ervastin "totuus"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikilla asioilla on aina kaksi puolta, kuten kirjoitit. Pitää varmasti paikkansa. Mutta Ervastin kantaa asiaan emme tiedä, koska hänet ostettiin hiljaiseksi.

Toimituksen poiminnat